perjantai 16. syyskuuta 2016

Aurinkokivessä tavattiin



Kokoonnuimme Vantaan neuvoloiden intoa puhkuvan perhevalmennus-kehittämisryhmän kanssa kolmatta kertaa, tällä kertaa upouudessa Aurinkokivessä. Löydettyämme kukin perille, pääsimme tutustumaan Kivistön neuvolan uuteen ryhmätilaan, jossa kokoonnuimme.
Aamukahvin yhteydessä vaihdoimme kuulumisia ja fiiliksiä toissapäiväisestä perhevalmennus-pajasta, jossa oli myös perheitä mukana kertomassa omia ajatuksiaan perhevalmennuksesta ja toiveita siitä, millainen ”unelmien” perhevalmennus olisi. Koska tapasimme nyt ensimmäistä kertaa koko ryhmän kesken, suoritimme lyhykäisen esittelykierroksen, jonka jälkeen pääsimmekin itse asiaan. Eli pohtimaan runkoa tulevaisuuden perhevalmennukselle.

Keskustelimme asiakkailta kyselyn perusteella saamastamme palautteesta ja pajassa mukana olleiden perheiden toiveista. Näiden pohjalta päädyimme siihen, että raskausaikana järjestettävä valmennus tiivistettäisiin kahteen kertaan ja lapsen syntymän jälkeen kertoja olisi yksi. Kyselyiden pohjalta mielipiteet jakautuivat selkeästi kahteen ryhmään, osa asiakkaista toivoi lisää ryhmäytymistä, keskustelua ja vertaistukea, kun taas toiset halusivat tietää vain ”faktat”. Näin ollen suunnittelimme, että perinteisen (mutta uudenlaisen) valmennuksen lisäksi kehittelisimme myös ”virtuaalivalmennuksen”, eli tietopaketin, mikä olisi kaikkien saatavilla Vantaan kaupungin Nettineuvolassa.

Rungon muotouduttua jakauduimme aihealueittain ryhmiin kunkin osallistujan mielenkiinnon pohjalta ja vetäydyimme omissa pienryhmissämme suunnittelemaan asiasisältöä aiheisiin. Aiheet jakautuivat seuraavasti: parisuhde ja vanhemmus, synnytys, lapsivuodeaika ja imetys sekä syntymän jälkeinen ensimmäinen kerta, jonka aihe olisi mm. äidin toipuminen, liikunta, imetys jne. Ryhmä kokoontuisi ensimmäisen kerran vauvojen kanssa jo n.1-2kk syntymän jälkeen.




Lounastimme yhdessä omia eväitämme Aurinkokivessä, jonka jälkeen teimme pienen happihyppelyn Kivistön uudella alueella. Tämän jälkeen jatkui päivämme kunkin pienryhmän esityksillä omista tuotoksistaan ja suunnitelmistaan. Keskustelu kävi kiihkeänä ja innokkaana.
Kaikki olimme tyytyväisiä päivään ja siihen, kuinka mukavasti runko uudelle perhevalmennukselle lähti muovautumaan.
Tästä tulee hyvä!

Ryhmän puolesta,
Maria Sjöström
terveydenhoitaja-kätilö


Martinlaakson neuvola

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti